OVER ONS

Wij zijn Bea en Teakele (Tex) Wiersma. Vanaf 1990 tot 2014 hebben we in Drachten een sportcentrum met squash en fitness/corestability gerund.  In 2008 hebben we in Zuid Frankrijk onze droomplek gevonden.  Om dit te kunnen delen met anderen en er zo nog meer van te kunnen genieten, zijn we in 2009 begonnen la Maquisarde als vakantiehuis te gaan verhuren.

tex klim bedoinTex is een enthousiast toerfietser en is onderhand helemaal verslingerd geraakt aan dit deel van de Provence.  Op de fiets biedt dit gebied veel meer dan alleen de kick van een berg beklimmen en weer afdalen…  De Tour de France doet dit gebied nooit aan, vanwege de grote toeristische drukte in de maanden juli en augustus. De afgelopen jaren heeft al 4 keer een “Rennradgruppe” uit Duitsland la Maquisarde als uitvalsbasis voor een fietsweek gebruikt.
In mei 2015 waren de Stelviotrappers uit het Friese Drachten de  eersten die van een 4 daags fietsarrangement hebben genoten.

Vanuit deze ervaringen en door de positieve en enthousiaste reacties (ook van vakantiegasten, waarmee een tocht is gemaakt), willen we met ingang van 2015 naast de verhuur als vakantiehuis dit sportieve fietsavontuur aanbieden.

bea in de boomIn de wintermaanden bieden we olijfplukweken en als natuurliefhebster deelt Bea deze passie al enkele jaren met anderen die gebruik maken van ons olijfplukarrangement. De boomgaard waarin la Maquisarde ligt heeft meer dan 100 olijfbomen. De geplukte olijven worden geperst in de plaatselijke olijfmolen van de familie Gervasoni. De  pure olie is in Drachten en Aups te koop.    Zelfs in het Duitse Krefeld wordt jaarlijks zo’n 25 liter afgenomen.