FIETSTOCHTEN TOUR de PROVENCE

Al het moois van de Provence wordt samengebracht in 4 spectaculaire fietstochten vanuit vakantiehuis la Maquisarde bij Aups.
Hieronder een gedetailleerder overzicht. van de geplande tochten.

 


Lac de Sainte Croix en plateau de Valensole.

Deze tocht van 75 km gaat via het plateau van Valensole bekend van de lavendelvelden  rond het Lac de Sainte Croix. We steken vandaag 4x de  Verdon over en treffen enkele pittige  klimmetjes.  Na het relatief vlakke stuk over het plateau volgt een steile afdaling naar  Moustiers en een 7  km lange klim naar Aigunes. Hierna is het nog 22 km terug naar Aups  met  meerendeels afdalingen.

De Gorges du Verdon

Deze rit gaat rond het ruigste gedeelte van de Gorges du Verdon.  In Aigunes begint het  klimwerk naar de Col d’Illoire en de Circe de Vaumale aan de Zuidzijde van de Gorges. Via de tunnels van Fayette en de Pont d’Artuby (de bungyjump brug) bereiken we de Balcons de la Mescla. Geniet van de duizelingwekkende uitzichten.

Na het bergdorpje Trigance steken we bij Soleils de Verdon over.Dit is het mooiste stuk van de kloof, vlak langs de rivier, onder overhangende rotspartijen door. We klimmen naar Point Sublime, la Palud sur Verdon en de Col d’Ayen.  Geniet hierna van de prachtige afdaling en de adembenemende vergezichten op de kloof en het meer. Na de oversteek van de Galatusbrug is het nog 25 km terug naar Aups.

Deze tocht is 85 km lang en eventueel kan voor la Palud de route e Cretes gevolgd worden. Dit is het steilste en zwaarste gedeelte in de kloof. Een 10 km lange klim in het spectaculairste deel van de Gorges naar de Col de Barris met stukken van 10 tot 12 %. Dit is een uitstekende test voor de klim naar Mont Ventoux vanuit Bedoin.

 


De Mont Ventoux.

Na een transfer van 2 uren naar Sault wordt de legendarische Mont Ventoux beklommen. De reus van de Provence heeft de top op 1912 meter en vooral de laatste 7 km door het onvergelijkelijke maanlandschap zijn onvergetelijk.  Afhankelijk van eerdere ervaringen kan gekozen worden voor de beklimming vanuit Sault of Bedoin (of beide..). We dalen af naar Malaucene en keren daarvandaan via de Col de la Madeleine en Bedoin terug naar Sault  (35 km). Na Bedoin kun je kiezen voor de klim naar chateau Reynard en eventueel de top, of via Flassan naar Sault.

 


De Cote d’Azur.

Deze tocht van 75 km is een rit naar de Middellandse Zee door de  wijnvelden van dit deel van de Provence, de Var.  Vanuit  Vidauban  gaan we richting het kunstenaarsdorp La Garde Freinet en via Plan de la Tour naar Grimaud aan de kust. Fietsend langs de golf van St Tropez pikken we in Ste Maxime een terrasje aan zee. De terugreis noordwaarts gaat via Plan de la Tour en het natuurgebied les Petit Maures naar Vidauban.