ROUTES


Zowel voor de getrainde fietser als voor de recreatieve toerfietser kan het programma op maat worden gemaakt. Het verschil bestaat voornamelijk uit het feit dat de tochten voor de recreatieve fietser korter en minder zwaar zijn. Het tourprogramma wordt vooraf in overleg besproken, waarbij evt. wensen/aanpassingen kunnen worden aangegeven.

Op de aankomstdag geniet u na een welkomstdrankje van alle geneugten van la Maquisarde en natuurlijk staan zwembad, sauna en jacuzzi tot uw beschikking.

img_1506Deze tocht van de Tour de Provence is 75 km lang en gaat rond het Lac St Croix en door de lavendelvelden van het plateau van Valensole. Via Moustiers en een het bergdorpje Aigunes gaan we terug naar Aups en la Maquisarde.

 

 

plat de jour a Frejus ?De tocht naar de Cote d’Azur  is afhankelijkvan de keuze 85 of 125 km. Vanuit Aups  starten we richting Vidauban en fietsen door een prachtig natuurgebied , de ‘Petit Maures’, naar Plan de la Tour. Hierna volgt nog een kleine klim, waarna we aan de Golf van St Tropez  tussen Grimaud en Ste Maxime een strandje opzoeken. De terugweg gaat via  Plan de la Tour en nu via Garde Freinet  naar Vidauban en Aups.

top mont ventouxDe Mont Ventoux. Na een verplaatsing naar Sault beklimmen we de reus van de Provence. In overleg wordt bepaald welke klim (Sault, Bedoin of Malaucene) we nemen. Misschien lukt het eerst via Sault omhoog te gaan, naar Malaucene af te dalen en vandaar via Bedoin de reus van de Provence nog eens te bedwingen…

 

Verdon vanuit RougonDe tour met de meeste hoogtemeters is de spectaculaire tocht rond de Gorges du Verdon. Deze is 85 of 125 km lang en voert langs de meest spectaculaire vergezichten. Genieten en afzien in opima forma !